Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Abonneer je op onze nieuwsbrief en krijg 11% korting op je eerste bestelling.
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
17 Jul 2020

WERKBEZOEK CHAMPAGNE LECLERC BRIANT

Champagne Leclerc Briant: briljant biologisch

In maart stond een werkbezoek aan het champagnehuis Leclerc Briant gepland dat helaas door de Covid-19 virusuitbraak niet door kon gaan. Gelukkig kon het tripje in juli wel doorgaan. Nico McGough (wijnimporteur Well of Wine) nam vier dames mee: ‘sparkling power vrouw’ Saskia Smeenk, sommelier van Restaurant Felix in het Felix Meritus gebouw en drie medewerkers van Well of Wine: Joan Keulers, accountmanager, Floor Versteegh, onze nieuwe duizendpoot op kantoor et moi, Andrea de Leeuw*, wijnverteller bij Well of Wine.

 

Champagne Leclerc Briant Nico et filles

vlnr: Joan, Andrea, Saskia, Nico en Floor

De avond van onze aankomst wordt afgetrapt bij “Brasserie de la Banque”, waar we volledig in de watten worden gelegd en als apéro een fles Leclerc Briant Réserve Brut soldaat maken. Het is een geweldige, gezellige avond met heerlijke wijnen en gerechtjes. En, niet te vergeten, een goed gezelschap. Moe, voldaan en rozig lopen we terug naar het hotel; in de ochtend moeten we vroeg en gezond weer op.

Leclerc Briant wijngaard en huis

Na het ontbijt maken we om 09.15 uur onze entrée in het mooie gebouw van Leclerc Briant. Directeur Commercial, Pierre Bettinger, heet ons welkom.  Wat volgt is een leerzaam en volledig pakket aan rondleidingen, proeverijen, een bezoek aan wijngaard La Croisette, meer tijd om vragen te stellen en de informatie te absorberen. We zijn als sponzen, willen alles weten. Pierre kan ons aan en het is een heerlijke dag op een prachtige plek in het Champagne centrum Epernay waar we veel leren over Leclerc Briant.

Leclerc Briant compilatie

Paillard en Roederer

Leclerc Briant uit Epernay is een van de allerkleinste spelers op de Champagnemarkt. Tot 2010 stond deze medaillewinnende niche producent onder leiding van de bevlogen Pascal Leclerc, 5e generatie. Na zijn plotselinge overlijden namen zijn kinderen het roer over, maar dat bleek een te grote uitdaging. Leclerc Briant werd snel ingelijfd door twee fameuze huizen, Bruno Paillard en Roederer. Het was deze Champagnereuzen vooral te doen om de 12 hectaren bio-dynamische wijngaarden van Leclerc Briant die met de koop meegingen.

Lees hier verder

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter